Przepisy

Przepisy

Z tej mąki będzie chleb….

Musisz mieć: 250g mąki pszennej typ 1850 graham, 210g mąki pszennej chlebowej typ 750, maki zytniej chlebowej 70g typ 750, maslanki lub jogurt naturalny 300ml, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżeczka soli, 150 ml dżemu borówkowego, 3 łyżki miodu spadziowego lub grycznego…

a później; mieszasz wszystkie składniki sypkie, następnie należy dodać maślankę lub jogurt naturalny po czym dżem i miód. Mieszamy do momentu aż ciasto będzie gładkie. Gdy już ma właściwą kosystencję ciasto wykładamy do nasmarowanej tłuszczem formy. Pieczemy w dolnej części piekarnika 1 godzinę w temperaturze 175 stopni. Końcowy efekt to pyszny CHLEB BORÓWKOWY – smacznego!!!

 

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany i nie będzie rozpowszechniany.

Możesz używać następujących tagów i znaczników HTML <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>